Lähiajal Soome sõitvatel juhtidel tasub olla tähelepanelik

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhid - tali tuleb.
Autojuhid - tali tuleb. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Lähiajal tuleb Soomes sõitjatel olla tähelepanelik, sest maanteedel vahetatakse kiirusepiirangute liiklusmärke. Hiljemalt reede hommikuks tuleb põhjanaabritel vahetada ära 8200 kilomeetril olevad liiklusmärgid.

Sõidukiiruse alandamine tähendab, et nüüdsest tuleb sõita 20 km/h aeglasemalt, kirjutab Yle. Nii on kiirteedel senise 120 km/h kiiruse asemel lubatud sõita 100 km/h, maanteedel on kiirusepiirang 80 km/h.

Sellel reeglil on mõned erisused. Näiteks on 100 km/h lubatud mõnel maanteel, kus on eraldusriba või väike liikluskoormus. Mõnel teel aga on piirkiirus kõigest 60 km/h, kuna teeseisukord on nii kehv. Suvine piirkiirus hakkab taas kehtima kas märtsis või aprillis, sõltuvalt ilmastikuoludest.

Ka tuleb sõidukijuhtidel meeles pidada, et talverehvide kasutamine on kohustuslik alates 1.detsembrist kuni veebruari lõpuni ja soovitav ka väljaspool seda aega  kehvade ilmastikuolude korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles