Mida teha tööintervjuu ajal oma kätega?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline käteasend näitab enesekindlust.
Selline käteasend näitab enesekindlust. Foto: SCANPIX

Lisaks sellele, et tuleb leida sobiv koht, koostada korralik CV ja kaaskiri ning kohata õigeid inimesi, saada pääs intervjuule ja valida välja sobiv komplekt riideid, on oluline tähelepanu pöörata ka kätele.

Kehakeel kuulub seitsme kõige olulisema asja juurde töö otsimise teekonnal, kirjutas Business Insider. Käte liigutamised saab jagada kahte gruppi, need, mida tohib või peaks tegema ja need, mis on tööintervjuu puhul pigem soovituslik koju jätta.

Tee:

  1. Näita oma peopesasid. Kui hoiad käsi laual, siis proovi lauale toetada just käeselg, niimoodi tundud sa ausam, usaldusväärsema ja truum.
  2. Kui tahad väga enesekindel tunduda, siis moodusta sõrmedest katus, milles sõrmed vaatavad üles poole. See on paljude poliitikute poolt kasutatud kehakeelenipp, mis näitab, et nad on enesekindlad ja teavad, mida räägivad.

Ära tee:

  1. Ära pane peida oma peopesasid, ehk ära pane neid vastu lauda, sest see näitab, et tahad ise olukorra üle kontrolli saavutada või veel hullem, ära jäta neid sülle, sest see annab märku, et sul on midagi varjata.
  2. Ära toksi või patsuta oma sõrmedega lauda, sest see näitab kannatamatust. Üleüldse võiks sellise harjumuse ära unustada, sest mitte kellelegi ei meeldi teist inimest toksimas kuulata.
  3. Ära rista rinnal oma käsi, see jätab sinust ennastkaitsva ja ebakindla mulje.
  4. Ära kasuta oma käsi üleliia. See on tööintervjuu, mitte etendust. Kindlasti kasuta käsi rääkimise ajal, aga ainult olulistes kohtades või millegi rõhutamiseks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles