Virtsu ja Kuivastu sadamates käivitub reedest automaatne läbipääsusüsteem

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam.
Kuivastu sadam. Foto: Külliki Rooväli/Postimees/Scanpix

Virtsu ja Kuivastu sadamates antakse veel viimast lihvi reedest käivituvale automaatsele läbipääsusüsteemile, Rohuküla-Heltermaa liinil tehakse süsteemile viimased häälestused järgmisel nädalal.

Kui eelmüügist on parvlaevale autopilet ostetud, siis tuleb sõita lihtsalt tõkkepuu taha. Enam ei pea helistama ega piletit näitama - tõkkepuu avaneb automaatselt ja tabloo näitab, millisele rajale sadamas suunduda tuleb, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Hansab grupi innovatsioonijuht Priit Ivanov ütles, et inimesed saavad endiselt kasutada ka automaatkioskit, kus saab vanaviisi sisestada pileti numbri või ribakoodi, ja kasutusse jääb ka telefonituvastus.

Tegemist on Eesti sadamates esmakordselt rakendatava süsteemiga, kus erinevate kaamerate abil tuvastatakse lisaks ka sõiduki gabariidid, et auto sadamaalal õigele rajale suunata.

Loe lisaks: Praamide uus piletisüsteem kontrollib autonumbreid ise

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles