Oma matuseid planeeriv mees jäi pangas hätta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuaed.
Surnuaed. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kui oma matuseid planeerides on soov usaldada asjatoimetused pärijate asemel hoopis heale sõbrale, tuleb arvestada sellega, et kirsturaha tema pangast kätte ei saa.

«Igal pool soovitatakse, et ärge hoidke raha kodus, aga pangast seda ju kätte ei saa,» rääkis Postimehe toimetusse helistanud Toivo, kes oma pärisnime leheveergudel näha ei soovi. Toivo mure on pisut ebatavaline, kuid siiski tõsine.

Nimelt leppis üks eluõhtule lähenev mees sõbraga kokku, et jätab matuste korraldamise sõbramehe hooleks, kuigi pärijad on Toivol olemas. Matuseid kavandades aga tekkis meestel küsimus, kuidas pangas hoiul olevat kirsturaha kätte saada. «Ta (matja – toim) peaks selle raha kätte saama kohe, kui sõber ära sureb, aga pärandvarana ei saa seda võtta, sest selle (pärandvara – toim) menetlemine võtab kaua aega, aga surnukeha ei saa niikaua oodata,» rääkis Toivo. Samas pole lahkunu soovi täitev sõber nii rikas, et omast taskust matuseid kinni maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles