Reisi saab nüüd kindlustada ka streigi ja loodusõnnetuse vastu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi vulkaanist tõusnud tuhapilv.
Islandi vulkaanist tõusnud tuhapilv. Foto: SCANPIX

Seoses viimase aasta jooksul toimunud mitmete uute ja erakorraliste kahjudega reisikindlustuse valdkonnas, laiendas Salva kindlustus oluliselt reisikindlustuse kindlustuskaitseid.


Teadaolevalt ainsa seltsina Eestis katab Salva reisitõrke kindlustus nüüd ka transpordiettevõtte streigist ja maksujõuetusest tekkinud kahju. Nimetatud lisarisk tuleb vormistada koos lennupileti ostuga.

Salva kindlustuse reisikindlustuse osakonna juhataja Epp Ulfsaki sõnul on viimaste aastate looduskatastroofid ning lennufirmade streigid ja tõrked lennugraafikutes muutnud oluliselt reisikindlustuse nõudlust. Teadvustama on hakatud mitmeid uusi riske, mille katmist klient ootab.

«Nädala eest turule toodud uude reisitõrketootesse lisasime enamiku nendest riskidest, mille järgi on viimasel ajal suur nõudlus tekkinud, välja jäid välja vaid massirahutused ja revolutsioonid,» lausus Ulfsak.

Looduskahjudest hõlmab reisitõrke lisakindlustus vulkaanipurske, maavärina, maanihke, orkaani, tsunami ja üleujutuse toimumise riske. Lisaks on võimalik soetada kindlustus lennuplaani muutusest, samuti lennuki ülebroneeringust või lennuliikluse ummikust tekkinud kahju puhuks. Antud reisitõrge hõlmab ka kaitset teatrietenduse, kontserdi või messi ärajäämise vastu.

Eestis unikaalse lisariskina võimaldab kindlustus katta transpordiettevõtte streigist, maksujõuetusest või pankrotist tingitud kahjud. Nimetatud kindlustuskaitse ei anna siiski katet reisikorraldaja ja reisibüroo maksejõuetuse juhtumile, kuna nende riskide maandamiseks on ellu kutsutud riiklik tagatisraha süsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles