Rootsis hukkus tööõnnetuses kaks Eesti meest (5)

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsis hukkus tööõnnetuses kaks 30 000-voldise elektrilöögi saanud eestlast.
Rootsis hukkus tööõnnetuses kaks 30 000-voldise elektrilöögi saanud eestlast. Foto: Ekraanitõmmis aftonbladet.se leheküljelt

Rootsi Dalarna läänis sai esmaspäeval raskes tööõnnetuses surma kaks Eesti meest. Mehed said 30 000-voldise elektrilöögi, kui nad läksid vahetama elektriliini, mis nendele teadaolevalt ei olnud voolu all.

Politsei sai väljakutse Kesk-Rootsis Ludvika kommuunis asuvasse Tyforsi külla kell 15.31 kohaliku aja järgi, vahendab Aftonbladet. Esimesena jõudsid õnnetuskohale päästeteenistus ja kiirabi. Meedikud alustasid kohe elustamisega, kuid kahjuks ei õnnestunud neil mehi päästa. Rootsi politsei pressiesindaja Roland Nerpini sõnul on surma asjaolude täpsemaks väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetluse.

Hukkunud Eestist pärit mehed, kellest üks oli ajalehe Dala-Demokraten andmetel 23- ja teine 59-aastane. Mõlemad töötasid elektrifirma Ellevio alltöövõtja heaks ja nad saadeti vahetama elektriliini Ludvika kommuunis asuva Tyforsi ja Värmlandi läänis asuva Lesjöforsi vahel. Kokku töötas õnnetuse toimumise ajal sündmuskohal neli inimest.

Kella kaheksa paiku õhtul lülitati elektrijaamast vool välja, et politsei saaks asja uurima hakata. Siseuurimist on alustanud ka Ellevios, kelle juht Johan Lindehag lubas, et ettevõte teeb kõik võimaliku ka politseiametnike abistamiseks. «Olen juhtunu tõttu väga kurb ja olen praegu mõtetes hukkunute perekondade, sõprade ja kolleegidega,» ütles Ellevio juht Johan Lindehag. «Ohutus on alati kõige tähtsam ja iga õnnetus on täielik ebaõnnestumine. See on meie kõigi jaoks väga raske päev.»

Neprini sõnul oli  praegustel andmetel tegemist tööõnnetusega. Sündmuskohale enne homme toimuvat tehnilist uurimist keegi peale politseiametnike ei pääse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles