Munad Leedust, juust Poolast - omamärgitooted pole alati kodumaised (1)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimalett.
Piimalett. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Jaekauplusteketid, mis tegutsevad kogu Baltikumis, lähtuvad omamärgitoodete tellimisel sageli kasulikkuse, mitte kodumaisuse printsiibist, mistõttu võib nende päritolu pidevalt muutuda.

Ehkki sõnades eelistatakse eestimaist, tulevad munad pigem Leedust ja juust kõikjalt Euroopa avarustest, ehkki mõlemaid toodetakse ka Eestis, kirjutas ERR

Kauplusketiti on olukord erinev, näiteks Rimi on viimase koolkonna esindaja - enamik nende omamärgi piimatoodetest on olnud Eesti päritolu ja selles osas pole muutusi toimunud, kinnitab ettevõtte kommunikatsioonijuht Katrin Bats. Siiski esineb ka nende piimatoodete tootevalikus Lätist-Leedust ja kaugemaltki pärit omamärgikaupa.

Prisma peremarketi omatoodete valikust saaks ära kaardistada pea pool Euroopat. Nii näiteks on Rainbow ja X-tra juustud pärit Soomest, Saksamaalt, Hollandist, Taanist, Kreekast ja Küproselt. Piimajooke tuleb Saksamaalt, margariinid pärinevad Soomest ja piimakategooria magustoidud pärinevad Eestist ja Saksamaalt ning omamärgi mune Prisma ei müü.

Maxima läheneb oma kauplustele turupõhiselt, seega Eestis ei teagi, kust Läti-Leedu Maximates müüdavad omamärgitooted pärinevad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles