Spetsialist vastab: kuidas valida hotelli

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelli valimisel on kaks otsustavat kriteeriumit - tuleb mõelda rahale ja ootustele.
Hotelli valimisel on kaks otsustavat kriteeriumit - tuleb mõelda rahale ja ootustele. Foto: SCANPIX

Millele pöörata tähelepanu puhkuse ajaks hotelli valimisel, et ei tekiks ebameeldivaid üllatusi? Sellele küsimusele annab vastuse Tez Tour Eesti arendusjuht Helbe Ruben.

Eelkõige pange paberile kirja kaks kõige tähtsamat kriteeriumit: kui suur on teie reisi eelarve ja mida te oma reisilt ootate. 

Ära unusta söögiplaani

Hotelli valik on väga tähtis, sest sellest saab ju puhkuse ajaks teie ajutine kodu. Samuti ei tohiks unustada söögiplaani valikut. Kindlasti soovitan uurida, milline on teie poolt valitud hotellis söögiplaani võimalikud variandid ja mida need konkreetses hotellis endas sisaldavad, sest hotelliti võivad need olla väga erinevad. Eriti oluline on see lastega reisijaile või näiteks toidu suhtes allergilistele inimestele.

Täheühendid AI, HB või UAI võivad nii mõnelegi esmapilgul hiina keelena tunduda. Aga need on vaid ingliskeelsed lühendid söögiplaani variantidest ja valiku tegemisel on oluline neid teada.

Tähendavad need aga  järgmist: AI – «kõik hinnas», HB – «poolpansion», UAI – «vägagi kõik hinnas», FB – –täispansion», BB – «hommikusöögiga».

Kui olete veendunud, et soovite proovida kohalikes söögikohtades rahvuslikke roogi, siis on teie jaoks õige valik poolpansion või ainult hommikusöögiga variant. Lastega reisides soovitan siiski «kõik hinnas»- või «vägagi kõik hinnas»-teenust, sest see teeb teie puhkuse kindlasti mugavamaks.

Tärnid ei anna vastust

Oluline on teada, et riigiti antakse hotellidele tärne väga erinevalt. Viis tärni ühes riigis ei pruugi tagada samal tasemel teenust teise riigi samuti viie tärni hotellis. Kindlasti soovitan lugeda eelnevalt hotellikirjeldusi ja tutvuda reiskorraldaja soovitustega.

Samuti saab hotellide kohta lugeda arvamusi erinevatest reisportaalidest, kus inimesed, kes juba reisil käinud, oma kogemusi ja saadud teeninduse kvaliteeti kirjeldavad.

Kui aga peaks juhtuma, et sihtriiki jõudes selgub, et hotell, mille tellisite, ei saa teile majutust pakkuda, tuleb kindlasti kontakteeruda kohaliku reisiesindajaga. Samuti tuleb silmas pidada, et teid võib ümber majutada vaid sama või kõrgema kategooria hotelli.

Selleks, et hinnas kokku hoida, ei pea tingimata peatuma madalamate tärnidega hotellis või veel hullem – ootama viimase hetke pakkumist. Sellised pakkumised on pigem mõeldud seiklushimulistele  noortele, kelle huvi on pigem omal käel sihtkohta avastada, kuid samas omada mingitki kindlat ööbimiskohta.

Kokkuhoiu mõttes soovitan planeerida reisi varakult – siis, kui kehtivad nn varajase tellija soodustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles