Tasub teada: kuidas kustutada surnud inimese Facebooki-kontot

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images

Veebikonstaabli Maarja Punaku sõnul on viimasel ajal sageli tulnud palveid surnud inimeste Facebooki konto kustutamiseks, kuigi tegelikult saavad lahkunu lähedased ise sellega tegeleda.

Tegelikult on lahkunu Facebooki konto osas isegi kaks võimalust - selle saab kas kustutada või jätta mingil määral avatuks, et isikust jääks siiski mälestus.

Veebikonstaabel selgitab, et Facebookil on olemas eraldi blankett, mida saavad lähedased täita. Oluline on sealjuures teada, et kindlasti tuleb lisada ka surmatunnistuse koopia.

«Lisaks saavad nad valida, kas konto soovitakse lõplikult kustutada või memorialiseerida - sel juhul saavad sõbrad konto seinale postitada pilte, tekste,» märkis Punak.

Ta lisas, et kui on soov see otsus iseenda kohta juba ette ära teha, siis saab ise seadete turvalisuse all valida enda kontole kas pärandihalduse kontaktisiku (mõne sõbra või tuttava, kes tegeleb sinu konto haldusega pärast surma) või konto kustutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles