Vaata, millised näevad välja tänavused jõulupostmargid

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Tänavusteks jõuludeks paneb Eesti Post käiku spetsiaalse piparkoogilõhnalise jõulupostmargi ning jõulukuusemotiiviga postmargi.

Indrek Ilvese kujundatud piparkoogimotiiviga ning piparkoogilõhnalist postmarki trükitakse 600 000 tükki ning see hakkab maksma 0,65 eurot, teatas Eesti Post.

Piparkoogilõhnaline jõulumark.
Piparkoogilõhnaline jõulumark. Foto: Eesti Post

Lisaks siseriikliku tariifiga jõulumargile ilmub ka jõulukuusemotiiviga Riho Luuse kujundatud Euroopa tariifiga (1,4 eurot) jõulumark, mille tiraažiks on 200 000 tükki. Euroopa tariifiga mark on erinevalt Eesti omast lõhnatu.

Jõulumargid on alates 18. novembrist saadaval kõigis postiasutustes üle Eesti ning mõni päev hiljem ka kõigis hästi varustatud kauplustes. Mõlemat jõulumarki saab soetada 10-margiste margipoognatena.

Ühtlasi ilmuvad koos markidega 18. novembril ka esimese päeva ümbrikud ning Tallinna postkontoris (Narva mnt 1) on kasutusel ka esimese päeva templid.

Jõulukuusemotiiviga mark.
Jõulukuusemotiiviga mark. Foto: Eesti Post

Lisaks jõulumarkidele pannakse püsti ka spetsiaalsed jõulukirjakastid, kuhu on võimalik kohe oma jõulusoovid kirjaga postitada. Need hakkavad asuma Rocca al Mare keskuses, Viru Keskuses, Tartu ning Talinna Kaubamajas, Stockmannis, Mustamäe Keskuse Rimis ning Ülemiste Keskuse Rimis.

Tänavused Eesti Posti jõulumargid trükkis Cartor Security Printing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles