Eesti tudengi tervislike valikute nutirakendus sihib suurt auhinda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poes tuleb tervislik toode ostjal endal üles leida.
Poes tuleb tervislik toode ostjal endal üles leida. Foto: SCANPIX

Eesti tudeng käis välja idee, kuidas nutikell aitaks kehakaaluga kimpus olevatel inimestel  juba poes teha õigeid ostuotsuseid. See idee jõudis Electroluxi Ideas Lab konkursil 10 parema sekka.

Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini tudeng Hannes Lung on rahvusvahelisel Electroluxi Ideas Lab konkursil jõudnud rahvahääletusega 10 finalisti sekka, teatas kunstiakadeemia.

WatchYourself kontseptsioon lihtsustab valikute tegemist poeletilt. «Kui meie toitumisharjumusi domineerivad supermarketid, siis nende pakutav kaubavalik ei lähtu alati tervislikkuse aspektist,» tutvustas Lung oma ideed. Kauba koostisosi võib küll pakendilt lugeda, kuid valikute tegemine vajab eelteadmisi toitumisest ja enda tervisenäitajatest.

«WatchYourself on nutikell mis töötleb seda infot hetkega, kui sirutate käe riiulis asetseva pakendi poole. Läbi fotosilma tuvastab randmel asetsev kell toote ning annab tarbijale soovituse, kas see sobib tema dieediga,» rääkis Lung.

Electrolux Ideas Lab otsib parimaid lahendusi toitumisharjumuste tulevikuks ning žürii on välja valinud viiskümmend ideed. Rahvahääletuse teel selgitatakse kümme finalisti. Praegu on Lungi idee 10 parima seas 8. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles