Metsaomanik: ära müü rohelist kulda sentide eest!

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa müües on soovitatav võtta pakkumisi väga mitmest kohast.
Metsa müües on soovitatav võtta pakkumisi väga mitmest kohast. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Agressiivne müügisurve, kunstlikult allaviidud hinnad ja puidu eest saamata jäänud raha – kõik see on paraku omane ka Saaremaa metsaärile.

Metsaomanik Mati rääkis Saarte Häälele, et talle pakuti täiskasvanud metsa hektari eest 1600 eurot hektarist, mis ei ole mõistlik. «Tellisin kuuehektarisele metsale metsamajanduskava ja hindamise tulemusel sain 1600 euro asemel hektari hinnaks 6500 eurot!» Selle hinnaga müüs ta metsa ka maha.

Mati lisas, et enamik kokkuostuga tegelevaid firmasid kasutabki sellist hinnaga õngitsemise meetodit. Hind on firmade vaikiva kokkuleppega nii alla surutud, et müüvad vaid need, kellel muud üle ei jää.

«See ei liigitu küll pettuse alla, aga sisuliselt on tegu sarnase asjaga. Minu kogemus ja soovitus on väga lihtne – küsige pakkumisi ka mandril tegutsevatelt firmadelt ning kindluse mõttes tuleks teha ka metsamajanduskava ja hindamine,» soovitas metsaomanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles