Oktoobris müüdi 2500 telefoni rohkem kui mullu samal ajal

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy A (2016) seeria nutitelefonid.
Samsung Galaxy A (2016) seeria nutitelefonid. Foto: Samsung / Hamburg & Partnerid

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology andmetel müüdi Eestis oktoobris kokku 36 600 uut telefoni, mis on 2500 võrra rohkem kui mullu samal ajal.

Telefonimüügiturg kasvab GfK statistika järgi samuti rahalises vääringus – tänavu septembris kulutati Eestis uutele telefonidele 1,5 miljonit ning oktoobris 2 miljonit eurot enam kui mullu samal kuul, teatas Tele2.

Kasvunumbreid näitas ka kogu mobiiltelefonide jaemüük, ulatudes 7,5 protsendini. Tänavu oktoobrikuus müüdi mobiiltelefone GfK statistika alusel Eestis 36 600 ning mullu 34 000, teatas Telia.

«Aina aktiivsem uute telefonide ostmine annab tõestust eestlaste paranenud majanduslikust olukorrast. Kui mullu oli keskmine nutitelefoni ostuhind GfK andmetel 336 eurot, siis tänavu oktoobris on see tõusnud 343 eurole,» ütles Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema ja lisas, et oktoobrikuus on keskmine telefoni ostuhind jaeturul alati aasta kõrgeim, kuna suurimate telefonitootjate uued lipulaevad jõuavad just sel ajal turule.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul olid Elisa klientide seas oktoobrikuus kõige populaarsemad nutitelefonid Samsung Galaxy J3, Huawei P9 Lite ja Apple iPhone 7. «Oktoobrikuu TOP-is hõivasidki enamuse kohtadest Apple ja Samsungi käesoleva ja eelmise aasta tippmudelid. Tänu tippmudelite eelistamisele kasvas Elisas müüdud nutitelefonide keskmine müügihind 15 euro võrra, jõudes 409 euro tasemele,» andis Ploomann ülevaate.

Tele2-s olid populaarseimad mudelid Huawei Y5, Samsung Galaxy J3 ja Huawei P9 Lite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles