Majad jäävad Eesti autojuhtidele sageli tee peale ette (1)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui 50 meetri pikkuse õhulennu teinud auto maandus majas.
Enam kui 50 meetri pikkuse õhulennu teinud auto maandus majas. Foto: Marko Suurmägi

Kuigi Viljandis maja rammimisega toimunud BMW õhulend näib haruldase juhusena, tuleb kindlustusseltside sõnul selliseid õnnetusi sageli ette.

Ifi kindlustuse kliendid on tänavu maju ramminud 128 korral ning kahjuhüvitiste summa on olnud 630 000 eurot. Kõige suurem hüvitis tuli kindlustusel tänavu maksta Harjumaal toimunud õnnetuse korral, kus veoauto kaotas libedal teel juhitavuse ning sõitis lauges kurvis teelt välja vastu hoovis olnud suitsusauna. Kuna veoautol oli Ifi liikluskindlustus, ehitas kindlustusfirma saunaomanikule uue suitsusauna.

Suitsusaun enne ja pärast.
Suitsusaun enne ja pärast. Foto: IF KINDLUSTUS

Kindlustusseltsi selgituse kohaselt tuleb neil korvata sisuliselt kõik liiklusõnnetusega seotud kahjud, mida nende klient on teistele põhjustanud. Kindlustus  hüvitab kannatanutele kahjud ka  juhul, kui õnnetuse põhjustaja oli joobes või tegu pandi toime tahtlikult. Sellisel juhul on kindlustusel õigus kahjuhüvitis hiljem õnnetuse põhjustanud juhilt tagasi nõuda.

ERGO transpordikahjude grupi juhi Rain Tominga sõnul on neil  tänavu tulnud 25 korral tegeleda   vastu maja sõitnud autodega.

Salva Kindlustuse turunduse ja tootearenduse juhi Liisi Treieri sõnul on nende kindlustuses sel aastal kolmel korral registreeritud juhtumid, mil autoga on sõidetud vastu hoone ust või fassaadi. «Seevastu on suurem hulk juhtumeid seotud pigem aedade, väravate või aiapostide vastu sõitmisega, mida on registreeritud Salvas sel aastal ligi 50. Umbes sama palju ehk ca 50 korral on toimunud veel liiklusmärkidele, teepiiretele, tanklatele otsasõite,» kommenteeris Treier.

IIZI Kindlustumaakleri Maria Pleesi sõnul sõidetakse majja enamasti kas hooletusest, ilmastikutingimustest, piiratud nähtavusest või valearvestusest tekkinud põhjustel.

  • Tänavu 20. aprillil  sõitis joobes naine Järvamaal vastu majaseina, mis purunes ja vajus autole peale. Juht lubati pärast esmaabi haiglast koju.
  • 4. juulil kaotas Haapsalus sõiduauto Peugeot juht oma sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja vastu tänavaposte ja maja seina.
  • 4. oktoobril sõitis Rakvere vallas kaotas 41-aastane mees  vasakkurvis juhtivuse džiibi üle ja sõitis teelt välja vastu maja seina. Viga sai kolm inimest.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles