Rongisõbrad sõidavad Tartusse vähem kui kahe tunniga (2)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongiga jõuab Tallinnast Tartusse kiiremini kui bussiga.
Rongiga jõuab Tallinnast Tartusse kiiremini kui bussiga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uue sõiduplaaniga lisandub Tallinn-Tartu liinile uus rong ning ühest linnast teise võib jõuda ka vähem kui kahe tunniga.

Elroni uus põhisõiduplaan hakkab kehtima alates 11. detsembrist. Lisandub lõunane reis Tallinnast Aegviitu ja tagasi ning liinile tuleb viies Tallinn-Tartu ekspressrong. Tänu tehtud remontidele on mitmete Tallinn-Tartu reiside sõiduaeg juba alla kahe tunni.

11. detsembrist võtab Elron kasutusele uue põhisõiduplaani, mis kehtib 2017. aasta detsembrini. 

«Nüüd, kui Tapa-Tartu raudtee remonttööd on tänavuseks aastaks lõppenud, lisame Tallinn-Tartu liinile reisijaid teenindama veel ühe ekspressrongi. Kuna võimalikud on senisest suuremad sõidukiirused, jääb mitme Tartu liini reisi sõiduaeg alla kahe tunni. Ülemistele jõuab suisa tunni ja 50 minutiga,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Lisandub Tallinn-Tartu ekspressreis nr 012, mis väljub igapäevaselt Tallinnast kell 10:06 ning jõuab sihtpunkti kell 12:03. Tartust väljub ekspressreis nr 015 kell 12:06 ja jõuab Tallinnasse kell 14:04. Ka Tallinn-Tartu liini teiste reiside sõiduajad lühenevad, nii et ka tavarongiga jõuab Tallinnast Tartusse kiiremini kui bussiga. Senisest rutem saab rongiga ka Tallinnast Valgasse ja Põlvasse.

Teiseks oluliseks muudatuseks uues sõidugraafikus on Tallinn-Aegviidu liini sõiduplaani tihenemine: lisandub igapäevaselt kell 12:50 Tallinnast ja kell 14:10 Aegviidust väljuv reis. 

«Läänesuunal hakkame senisest rohkem kasutama kokku liidetud ronge, mis võimaldab suurendada istekohtade arvu paljudel reisidel ning pakkuda seeläbi mugavamaid sõiduvõimalusi,» ütles Ronnie Kongo.

Esimene pärastlõunane väljumine Läänesuunal nihkub ligi pool tundi varasemaks – Tallinn-Paldiski reis väljub kell 13:04. Nädalavahetustel lõuna ajal käigus olev Keila reis pikeneb Riisipereni, väljudes Tallinnast kell 12:12 ja vastupidises suunas Riisiperest kell 12:01. Samas muutuvad Tallinn-Keila reis väljumisega kell 7:37 ja Keila-Tallinn reis väljumisega kell 8:55 tööpäevaseks.

Õhtused Tallinn-Viljandi ja Tallinn-Pärnu liini reisid ei sõida alates 11. detsembrist enam Tallinn-Lelle lõigul haakes. Uue sõiduplaani järgi väljub õhtune reis Tallinnast Viljandisse kell 17:26 ja Tallinnast Pärnusse kell 18:02, jõudes lõppjaama senisest veidi kiiremini. Rapla-Tallinn liinil hakkab uue sõiduplaani järgi hommikune reis nr 262 saabuma Tallinna varem – kell 9:10. Ka pärast tööpäeva lõppu on Tallinna poole võimalik sõita senisest mugavamal ajal – Raplast kell 17:21.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles