Kindlustus tagab lemmikloomale kvaliteetse ravi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: IF KINDLUSTUS

Loomaarstidel tuleb ravi osas pidevalt järeleandmisi teha, kuna inimesel ei pruugi kvaliteetse ravi tarvis rahast piisata. Seetõttu on arstil oluliselt lihtsam ravida kindlustatud looma, kuna siis saab teda ravida järeleandmisi tegemata. Eestis pakub lemmiklooma kindlustamise võimalust kaks suuremat kindlustusseltsi.

Looma ravimise hinnad võivad olenevalt murest üsna krõbedad olla ning seetõttu otsitakse odavamaid alternatiivseid lahendusi või jäetakse loom ravist sootuks ilma. Kindlustuse olemasolul ei pea reeglina hinna suhtes järeleandmisi tegema, sest kulud katab kindlustus. Oleme veendumusel, et lemmikloom peab saama õigeaegselt kvaliteetset ravi.

Millised on peamised koerte tervisemured?

Koerte tervisemured sarnanevad tihti inimeste omadega. Näiteks esineb ka koertel epilepsiat, suhkruhaigust ning palju on soolestikuga seotud probleeme ja kõhutõbesid. On ka juhtumeid, kui lemmik neelab alla mõne söömiseks sobimatu mänguasja või on jäänud turult ostetud kondi kiud soolestikku pidama.

Kõige sagedasemad ravi vajavad haigused on seotud kõhuhädade ning kõrvadega. Samas on esinenud ka keerulisemaid haigusjuhtumeid, mille diagnoosimine on aeganõudev ja ravimid raskesti kättesaadavad ning kallid. Mõned loomad satuvad arsti juurde lausa 2-3 korda aastas.

If Kindlustuse statistika kohaselt on 90% kahjudest seotud looma haigusest või õnnetusjuhtumist tingitud ravikuludega, aga on ka hukkumise ja vargusega seotud kahjusid. Mitte vähem oluline on kindlasti ka vastutuskindlustus, kus lemmikloom läheb näiteks kallale naabri kassile või rikub kellegi hinnalise mantli – ka sellisel juhul katab kulud kindlustus.

Kui palju maksab kindlustus?

Näiteks 2 aastase Šveitsi valge lambakoera ühe kuu kindlustusmakse olenevalt kindlustussummast jääb 12-15 euro vahele.

Ifi lemmikloomakindlustus katab kõik peamised riskid:

  • hüvitatakse ootamatu haigestumisega seotud kulud, sh visiiditasud
  • kui lemmik kaob, röövitakse või hukkub, makstakse välja kogu kindlustussumma
  • hüvitatakse lemmiku otsimisega seotud kulutused
  • hüvitatakse koera või kassi poolt teistele tekitatud kahju
  • hüvitatakse ära jäänud reisi kulud, kui sinu lemmik on eluohtlikus seisundis.​

Milline loomakliinik valida?

Ifi kodulehel on kirjas kliinikud, millede kvaliteet on meile teada ning kuhu soovitame inimestel pöörduda. Aga loomulikult võib klient ka ise valida sobiva kliiniku, kus oma lemmikut ravida.

Foto: IF KINDLUSTUS

Mõned viimase aja näited:

  • Koeral hakkas kõht paisuma ning ta oksendas. Kliinikus diagnoositi maokeerd ja koera opereeriti. Kuna koer vajas ravi, siis ei saanud omanik teda hoiupaika viia ning pidi planeeritud lennureisi ära jätma. If hüvitas kliendile lisaks ravikuludele ka ära jäänud reisi kulud summas 1858 eurot
  • Koeral tekkis müramise käigus sideme rebend põlveliigeses, mida oli vaja opereerida. Kokku läks ravi maksma 1400 eurot
  • Koer ei söönud, kõht oli lahti ja ei kõndinud enam, ainult nuttis. Kliinikus diagnoositi lülivaheketta prolaps III ja IV nimmelüli vahemikus. Ravi läks maksma 1930 eurot
  • Koer sai mürgituse, mille tagajärjel tekkisid tüsistused neerudes. If hüvitas 704 eurot.

If Kindlustuses saab kindlustada lemmikloomadest koeri ja kasse vanuses neli kuud kuni seitse aastat. Tänaseks on Ifis kindlustatud juba üle 2500 koera ja kassi.

Vaata kui palju maksab kindlustus sinu lemmikule: https://ekindlustus.if.ee/et/kindlustused/Lemmikloomakindlustus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles