Saku ja A. Le Coq tõid ühel ajal turule uue õlle

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurendid.
Konkurendid. Foto: Tarbija24

Samal ajal kui Saku õlletehas rõõmustas õllesõpru madala alkoholisisaldusega Iiri tüüpi õllega The Cream of Dublin, tõi A. Le Coq turule uue heleda õlle Pils.


«Kui sageli on tumedad õlled üsna raskesti joodavad ja kanged, siis Dublini puhul on tegemist märgatavalt kergema ja lahjema õllega, mille alkoholisisaldus on ainult 4,2 protsenti,» ütles Saku Õlletehase turundusdirektor Kadri Ärm.

Saku Õlletehas pidas uue tumeda õlle arendamisel silmas eeskätt eestlaste maitse-eelistusi, mistõttu ei sarnane uus kodumaine Iiri õlu niivõrd kuulsale Iiri õllele Guinness, vaid on pisut mahedam ja magusam nagu näiteks Murphy ja Kilkenny õlled.

Lisaks madalale alkoholisisaldusele on uue tumeda õlle süsihappegaasisisaldus üsna madal.
Kergelt karamellimaitselise ja üle keskmise aromaatse õllena sobib Dublin nautimiseks nii toitude kõrvale kui erinevate toitude valmistamisel.

A. Le Coqi uue heleda õlle Pils maitse on Tšehhi õlledele iseloomulikult tugev ja humalane, kasutatud on Tšehhi humalaid. Kangus on 4,8 protsenti.

Õlletehase juhi Tarmo Noobi sõnul on Pils maailma populaarseim lager tüüpi õlu. Eestlastele on seda tüüpi õlled varem tuntud Pilsneri nime all. Ta lisas, et uue tootega soovis A. le Coq pakkuda tarbijaile vaheldust ja teistsuguseid maitseelamusi.

Mõlemad õlled on pakendatud pooleliitristesse klaaspudelitesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles