Seitse tüüpviga, mille pärast tööintervjuu ebaõnnestub

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kutse töövestlusele ei tähenda veel seda, et ametikoht on sinu. Enne kohtumist peaks end korralikult ette valmistama ning läbi mõtlema ka tüüpvead, millega tööintervjuudel sageli ebaõnnestutakse.

Mõtled vaid endale. Tööandja tahab enamasti teada, kas sa oled meeskonnamängija ning huvitatud just sellest konkreetsest tööst, vahendab Muse. Näiteks lause stiilis «See töökoht on mulle hea, sest...» ei pruugi intervjueerijale muljet avaldada. Parem on põhjendada, mida sa ise ettevõttele juurde annaksid ja kuidas panustaksid selle arengusse, sest just see huvitab tööandjat.

Jätad kodutöö tegemata. Tööandjate sõnul on üks peamisi ebameeldivusi töövestlusel see, kui kandidaat pole hästi aru saanud, millega ettevõte tegeleb, milliseid teenuseid pakub jm. Igast pisiasjast ei peagi teadlik olema, aga laias laastus võiks siiski ettevõtte tegemisi uurida, et vestlusel oleks ka tööandjaga millestki rääkida ja temalt küsimusi küsida.

Jätad küsimused küsimata. Tööandja tahab näha, et oled eeltööd teinud ning huvitud pakkumisest. Tööintervjuu on alati kahepoolne vestlus ning üksteise soovide ja ettekujutuste teada saamine. Kui jääd kohtumisel apaatseks, ei taga see kindlasti sulle soovitud töökohta.

Sinus napib kirge. Intervjuu võib olla stressirohke, kuid see pole vabandus jätta mulje, et sul napib ametikoha vastu huvi või kirge. Kui kandidaat on ükskõikne ning näib igavlevat, siis ei soovi ettevõte teda ka oma meeskonda.

Sa pakatad draamast. Tööandjate jaoks pole harukordne ka juhus, mil kandidaat esitab rohkelt põhjuseid, miks teda eelmises töökohas ei hinnatud ning miks ta sealt ära tuli. Isegi kui eelmine töökoht oligi kehv, siis ei jäta selle laimamine sugugi head muljet. Tulevane tööandja ilmselt draamatsejaid teistele kandidaatidele ei eelista.

Huvitud vaid boonustest. Tasuta lõuna, müügiboonused, sporditoetus – ettevõtetes on erinevaid plusspunkte, mis annavad tööle kindlasti lisandväärtuse. Küll aga ei jäta head muljet ainult nende vastu huvi tundmine. Tööandjad ootavad, et sa annaksid intervjuul mõista, mida oled valmis neile andma ja kuidas panustama. Pakkumise võtad ju vastu samuti töökoha enda, mitte boonuste pärast.

Valmistusid vaid küsimustele vastama. Intervjuul tuleb olla loov ning jätta endast parim mulje – üksluine küsimustele vastamine seda ei taga. Jaga näiteks mõnd asjakohast fakti endast, mis CV-s ei kajastu ning mõtle valmis huvitavaid küsimusi tööandjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles