Lufthansa Tallinna - Frankfurdi lennud on neljapäevani tühistatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk Tallinna lennuväljal.
Lufthansa lennuk Tallinna lennuväljal. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Saksa lennufirma Lufthansa pilootide streigi tõttu on neljapäevani tühistatud ka kõik Tallinna - Frankfurdi liini lennud.

Tallinna lennujaama avalike- ja välissuhete juhi Priit Koffi sõnul toimub Tallinna lennujaamast päevas kaks edasi-tagasi lendu Frankfurti, see on Lufthansa ainus liin Tallinnas. «Praegu teame, et tänased ja homsed lennud on tühistatud. Edasise kohta puuduvad ka meil andmed,» lisas ta.

Praeguse seisuga toimub järgmine graafikujärgne Lufthansa lend Tallinnast Frankfurti neljapäeva hommikul kell 6.05 ja Frankfurdist Tallinna neljapäeval kell 13.20.

Lufthansa tühistab pilootide streigi tõttu teisipäeval ja kolmapäeval kokku 1706 lendu, neist teisipäeval 816 ja kolmapäeval 890. Streik mõjutab teisipäeval vastavalt 82 000 ja kolmapäeval 98 000 reisijat.

Pilootide ametiühingu Vereinigung Cockpit teatel streigivad teisipäeval lühilendude piloodid ning kolmapäeval nii lühi- kui ka kauglendude piloodid.

Lufthansa üritas saada teisipäevasele streigile kohtukeeldu, kuid Müncheni töökohus keeldus seda andmast. Ettevõte lubas otsuse edasi kaevata.

Streigi keskmes on üle kahe aasta kestnud palgavaidlus. Pühapäeval toimusid Lufthansa ja pilootide ametiühingu Vereinigung Cockpit vahel kriisikõnelused, kuid istungil leppeni ei jõutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles