Hiline ärkaja peab jõuluvana koduvisiidi eest kopsakat hinda maksma

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kui on soov veel tänavu jõuluvana koju kutsuda, peab teda ilmselt tikutulega taga ajama, sest paljud pered soovivad igal aastal näha sama taati ning broneerivad aja juba aasta varem.

Head jõuluvanad broneeritakse püsiklientide poolt juba aasta ette ära, nõnda peavad esmakordsed tellijad leppima sageli jõuluhommiku või mõne muu kuupäevaga, kuivõrd enamasti on kõik jõululaupäeva ajad novembri keskpaigaks juba välja müüdud, kirjutab ERR uudisteportaal.

Sõbraga koos teenust osutav Jõuluvana Andres ütleb, et ka kiirreageerimine poleks tänavu aidanud, et jõuluõhtuks teda koju kutsuda, sest klientuur koosneb püsiklientidest, kes igal aastal teda külla ootavad. «Uutele tulijatele saab pakkuda ainult hommikupoolseid aegu,» möönab ta siiski.

«Osad hakkavad juba suvel broneerima, mul on tavaaeg kaks-kolm kuud enne keskmiselt, mil tellima hakatakse,» sõnas Jõuluvana Rait Fundays Grupist, kuid tõi näite, et mullu tuli mõni sooviavaldus ka alles 23. detsembril.

Agentuurid, kes jõulumehi vahendavad, on küll paremini varustatud - neil võib jõuluvanu kümneid olla -, samas aga on ka nende hinnad reeglina krõbedamad ning jõuluvana ei pruugi olla sama, kes aasta varem.

Jõuluvana visiidi kiirteenus erinevatel pakkujatel algab umbkaudu 30 eurost, viimase minuti inimestel tuleb vabade aegade olemasolul välja käia kuni sada eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles