Soome turistid käivad Eestis muugi kui õlle pärast

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased Tallinnas ühe päeva reisil.
Soomlased Tallinnas ühe päeva reisil. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kuigi Eestis on kavas tõsta märkimisväärselt lahja alkoholi aktsiisi, prognoosivad Soome rahvusringhäälinguga rääkinud eksperdid, et soomlased jätkavad Eestis käimist samas tempos.

Sellel aastakümnel on reisimine iga aastaga mõni protsent kasvanud ning Eesti ongi soomlaste kõige eelistatum reisisihtkoht, vahendas ERR Ylet.

Eesti ja ka teiste Balti riikide populaarsust saab seletada nii geograafilise läheduse kui ka nende riikide arenenud turismitööstusega, sest halveneva majandusliku olukorra tõttu eelistavad soomlased reisimist just lähedal asuvatesse riikidesse.

«Lisaks Tallinnale pakuvad turistidele huvi mõisad ja spaad riigi teistes osades,» kommenteeris Soome turismiettevõtete liidu juht Heli Mäki-Fränti.

Eestis huvitavad soomlastest turiste restoranid ja Soome hinnatasemest odavam alkohol. «See on tõsi, et odav alkohol soomlasi ligi tõmbab, kuid see on vaid üks toode paljude hulgas, näiteks lastega perekonnad otsivad Eestist ka muud. Eesti tõmbab soomlastest turiste ligi oma lihtsusega, sest sinna reisida on lihtsam kui näiteks Stockholmi,» selgitas ettevõtte ärijuht Sanna Lehtimäki.

Ka turismiettevõtete liidus ei usuta Eestisse suunduvate turistide arvu vähenemist, seda hoolimata kallimast alkoholist. Veendumust põhjendatakse sellega, et reisimine lähiriikidesse on väga levinud ning Eestisse suunduv reisijatevog on stabiilselt kasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles