Elron plaanib osta uusi ronge (8)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rongidega ollakse Eestis juba harjunud.
Elroni rongidega ollakse Eestis juba harjunud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elron on kunagise rongiostu plaani taas päevavalgele toonud ja kõne all on Tallinna-Tartu liinile uute ekspressrongide muretsemine.

«(Elroni - toim.) Plaan oli osta kolm nn ekspressrongi,» rääkis majandusministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide. Ta täpsustas, et tegu poleks kupeevagunitega, vaid ekspressrongidega n-ö Eesti mõttes, kus oleks võimalik pakkuda toitlustust ja mis oleksid pikemateks sõitudeks veidi mugavamad kui olemasolevad. Investeeringu maht kokku oleks ligi 30 miljonit eurot.

Selline rongiostu plaan oli Elronil juba aasta tagasi ja nüüd on uue veeremi soetamine taas teemaks tõusnud.

«Me oleme täiendava veeremi vajaduse sellel sügisel uuesti läbi analüüsinud,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. Ta lisas, et vaatamata endise ministri üldiselt toetavale seisukohale, jäi valitsuse vahetuse tõttu rongide täiendava vajaduse arutamiseks juba planeeritud kohtumine ära. See peaks toimuma lähinädalatel.

Elroni nõukogu arutas seda teemat 9. novembril. «Seal jõuti järeldusele, et täiendava veeremi vajadus on selgelt olemas eeldusel, et eelnevalt on leidnud lahenduse mitmed raudtee infrastruktuuriga seotud küsimused ning me jätkame reisirongiteenuse pakkumist tänasel liinivõrgul,» ütles Kongo.

Ta lisas, et hetkel on vara rääkida, millised uued rongid täpselt oleksid, aga otsuse langetamisest rongide liiniletulekuni läheb vähemalt kaks aastat.

Eelmisel nädalal ütles Kongo ETV hommikusaatele antud intervjuus, et uusi ronge on vaja, kuna Tallinna-Tartu liinil on põhjendatud parema kvaliteediga teenuse pakkumine.

Arendusjuhi sõnul on Elroni  rongipark hetkel  kolme aasta vanune,  mingi aja pärast on see viie, siis kümne aasta vanune. «Mida vanem on rongipark, seda suuremaks muutub hooldusvajadus ja siis me jõuame sinna, et ei saa sellises mahus teenust pakkuda, sest meil ei ole rohkem ronge,» tõi ta veel ühe põhjenduse, miks ronge on juurde vaja.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles