Räpakus tõi Michelini tärniga restoranile suure trahvi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide Geraniumi toitudest.
Näide Geraniumi toitudest. Foto: Kuvatõmmis restorani kodulehelt

Taani ainus kolme tärniga Michelini restoran Geranium pidi hügieeninõuete rikkumise tõttu maksma 2688 eurot trahvi.

Esimesena Michelini tärni saanud restoranis Geranium hoiti mereande, nagu austrid, krevetid, krabid, vähid ja kammkarbid liiga soojas, kirjutab Local.

Kahes külmikus olid riiulid ligased ning hallitanud olid nii riiulid kui ka seal olnud pakendatud küüslauk. Geraniumi peakokk Rasmus Kofoed ei nõustunud Taani toiduameti etteheidetega, kuid ta möönis, et mõningaid möödalaskmisi siiski oli.

Kokk lisas, et restoran kasutas automaatset süsteemi toiduainete säilimistemperatuuri jälgimiseks, kuid kala ja mereande hoiti jääl, olenemata ümbritsevast temperatuurist.

Tänavu sai Geranium kolm tärni, samas kui Kopenhaageni tuntud restoran Noma pälvis vaid kaks. Ka Noma on saanud ettekirjutuse 2013. aastal, kui haige köögitöölise tõttu sai tosin klienti raske kõhutõve.

Geranium asub Kopenhaagenis ning lõunasöök ilma jookideta maksab seal u 270 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles