Peakoka soovitus pidupäevaks: seakõrvad ja hernesupp

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praad.
Praad. Foto: Tiit Mõtus

Tallinna vanalinnas asuva gastropubi Clayhills peakokk Riho Heinmets soovitab iseseisvuspäeva peolaulale midagi eestlastele tuttavat ja samas ka tavalõunast mõnevõrra erinevat.


Heinmets julgeb soovitada eestlaste peolauale naerist ja vaniljest tehtud suppi ja soovitab sinna juurde krõmpsutada friteeritud kõrbedaid seakõrvu.

Teiseks võiks valmistada supi rohelistest hernestest, lisades sellele värskuse saavutamiseks pisut münti. Supi sisse võiks kukutada suitsuseapeast või -koodist tehtud ravioolid või pelmeenid.

Põhiroaks soovitab peakokk kodumaises tumedas õlles marineeritud seasisekülge koos tuhas küpsetatud kartulite ja magusate juurviljadega.

Magustoiduks sobib sel päeval hästi soe mustikasupp toorjuustukoogi või ahjujäätisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles