Heinmets: maailma tipprestoranis oli iga detail tähtis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Heinmets.
Riho Heinmets. Foto: Tiit Mõtus

Ühes maailma kuulsamas, kolme Michelini tärniga pärjatud Londoni restoranis Fat Duck töötanud gastropubi Clayhills peakokk Riho Heinmets ütles, et sai Inglismaalt kaasa teadmise, et köögis on iga detail oluline.


«Isegi porgandiviilude paksus puljongi sees oli peakoka poolt ette antud. Teiseks oli väga tähtis tooraine. Selle poolest meie siin Eestis erinemegi, et meil pole alati kõige paremat ja värskemat toorainet saada,» rääkis Heinmets oma kogemusest tipprestoranis.

Küsimusele, mis meie tippsöögikohtades Michelini omadega võrreldes puudu jääb, vastas Heinmets ühe sõnaga: «Pühendumust.» Ta kandideeris Londoni lähistes asuvasse gurmeerestorani Fat Duck kaks korda ja teisel korral see ka õnnestus. Muide, parti selle koha menüüs üldse ei olegi.

Esimesel proovipäeval tuli teha ettevalmistavaid töid: näitekls koorida spargleid ja eraldada verigreibilt mahlakotikesi. Teisel päeval pidi eestlane juba toitu serveerima.

Korralik 8-käiguline õhtusöök koos jookidega maksab restoranis Fat Duck 400 naela ehk ligi 7600 krooni. Külastajate seas oli palju tuntud inimesi, kokki teistest restoranidest ja gurmeeturiste üle maailma. Tegelikult asus restoran Londonist väljas väikeses külakeses, kus peale selle ja ühe pubi muid söögikohti polegi.

Heinmetsal õnnestus tipprestoranis olla 9 kuud. «Oli väga õpetlik, aga ka väga raske. Harvad polnud ka 18-tunnised tööpäevad,» meenutab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles