Kergliiklustee võib talu kaevust ilma jätta

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taluõue kaev ähvardab raskete teetöömasinate vibratsiooni tõttu sisse variseda.
Taluõue kaev ähvardab raskete teetöömasinate vibratsiooni tõttu sisse variseda. Foto: Kristjan Teedema

Lääne-Nigula valla Rannapõlde talu elanikud Marek Laht ja Helina Paas kardavad, et planeeritava kergliiklustee ehitus võib nende majapidamise jätta kaevuveeta.

Lääne-Nigula vallavalitsus on taaselustanud omaaegse maanteeameti Lääne regiooni ja Oru vallavalitsuse 2011. aastal koostatud plaani rajada Rannaküla ja Linnamäe vahele kergliiklustee, kirjutas Lääne Elu.

Kergliiklustee kulgeks praeguse plaani järgi Haapsalu–Keila maantee parempoolsel küljel ja oleks umbes viie kilomeetri pikkune. Selleks, et vallavalitsus saaks kergliiklustee projekti koostamisega edasi minna, tuleb vallavalitsusel võõrandada tee alla jäävad maatükid.

26. oktoobril saatis Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus kirjad neile maaomanikele, kelle maale tee ehitataks. Kirjas küsis vallavanem maaomanikelt, mis tingimustel on nad nõus kergliiklustee alla jääva maa vallale võõrandama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles