Ikea jagab jõulude eel töötajatele laiali 108 miljonit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea peab oma töötajaid meeles jõulude eel sõltumata sellest, mis riigis nad töötavad.
Ikea peab oma töötajaid meeles jõulude eel sõltumata sellest, mis riigis nad töötavad. Foto: Yuri Streletc/RIA Novosti

Iga aasta jõulude ajal maksab Ikea jõulude eel lisatasu oma töötajatele, kes on olnud ametis vähemalt viis aastat. See on osa ettevõtte lojaalsuspaketist.

Kõik täistööajaga ametis olevad inimesed saavad sama summa sõltumata nende positsioonist, kuupalgast või asukohast, kirjutab Local.

Osalise tööajaga inimestele makstakse lisatasu sõltuvalt nende töötundidest. Tänavu kulutab Ikea 108 miljonit eurot selle lisatasu maksmiseks. Näiteks Rootsis saavad töötajad u 1600 Rootsi krooni  (u 162 eurot), mis lisatakse töötajate pensionile.

«Me tahame olla suurepärane paik töötamiseks, kus inimesed oleksid rõõmsad, areneksid ja tahaksid edasi töötada,» rääkis Ikea personalidirektor Karin Bergman.

Ikea looja ja omanik Ingvar Kamprad (90) on tuntud oma kokkuhoidlikkuse poolest. Ta on maailma üks rikkamaid inimesi ning Ikeal on üle maailma 300 poodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles