Tänavused jõulud tulevad vilkudes ja vilistades

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulvast ja tantsivast jõuluvanast on saanud klassika.
Laulvast ja tantsivast jõuluvanast on saanud klassika. Foto: Liis Treimann

Jõuluehete maailmas ellujäämise nimel tasuks igal aia- või kodupoel anda kliendile müügisaalis liikumist hõlbustav kaart ja pakkuda talle vahepeal tassike kummeliteed. Nii on lootust, et ostja suudab kogu selles vilkuvate, laulvate ja liigutavate vidinate virvarris kergemini rahu säilitada.

Foto: Liis Treimann

Jõulueelne hardus kaob hetkega, nii kui mõnda poodi sisse astud. Kõigepealt võtavad silme eest kirjuks kõiksugused tulukesed – kollased, sinised, punased, rohelised, mitmevärvilised... Kogu selle kauniduse eesmärk pole aga pelgalt midagi valgustada, vaid ka meie silme ette suurema või väiksema kiirusega vilkumist manada. Uhkemad isendid teevad seda lausa mobiilirakenduse peale ning valida saab isegi režiimi: tavaline valgus, vilkuv või hämardi.

Lisaks tavalistele jõulupuudele on mõnel eriti suurel tehnikahuvilisel võimalik endale koju vedada selline, mis tantsu lööb. Jah, lugesite õigesti – jõulupuu, mis liigutab end nii, et okaste sahin kostab ka teise tuppa. Trigon Gardeningi tegevjuhi Kristian Kalgani sõnul tahab tantsiv puu siiski vahepeal puhata, sest muidu võib mootor üle kuumeneda. Kel aga plaanis «Üksinda kodus» filmiga sarnaselt vargad liikuva tehnikaga minema peletada, võivad olla kindlad, et tantsiv jõulupuu nurgas petab kurikaelad ära küll. Eriti nõudlikele ostjatele pakutakse ka tulukestega varustatud tantsivat jõulupuud.

Kes soovib ka tavalise ehk siis niisama nurgas seisva puu elama panna, saab seda teha liikuvate jõuluehetega. Klaasist muna sisse on ehitatud miniatuurne jõulumaailm, mis patareitoitel tööle hakkab ja jõulumaa tegelasi ümber oma telje keerutab. Veel hakkab jõulumaal silma lumine kuusk, mille lumi end päeval täis laeb, et siis öösel särama hakata.

Elektroonika võidukäiguga on leitud asendus ka tavalisele küünlale, mis taimeriga kuus tundi  töötab ja seejärel 18 tundi puhkab, et siis jälle kuueks tunniks tööle hakata. Veel on olemas  pudel, mille sisse on pandud tulukesed. Ja elektriline päkapikumüts, mis pähe pannes laulab ja tantsib. Ja loomulikult jõuluvana ise, kes kogu selle kamba kõrval samuti liikumatult seista ei saa – temagi laulab, tantsib ja puhub pilli.

Jõuluehete jahilt tagasi tulles on hea istuda mõnda aega lihtsalt vaikuses ja vaadata kaugusesse. Varsti on läbi.

Kui esmapilgul tundub, et tegu on vaid tavalise lund täis kuusega, siis tegelikult laeb lumi end päeval täis, et öösel särada.
Kui esmapilgul tundub, et tegu on vaid tavalise lund täis kuusega, siis tegelikult laeb lumi end päeval täis, et öösel särada. Foto: Liis Treimann
Ka tantsiv kuusk vajab aeg-ajalt puhkust.
Ka tantsiv kuusk vajab aeg-ajalt puhkust. Foto: Liis Treimann
Elektriline päkapikumüts.
Elektriline päkapikumüts. Foto: Liis Treimann
Taimeriga küünal.
Taimeriga küünal. Foto: Liis Treimann
Sädelev, vilkuv, laulev ja liikuv jõulumaailm võib tavainimese lihtsalt ära väsitada.
Sädelev, vilkuv, laulev ja liikuv jõulumaailm võib tavainimese lihtsalt ära väsitada. Foto: Liis Treimann
Mobiilirakendusega juhitavad jõulutulukesed.
Mobiilirakendusega juhitavad jõulutulukesed. Foto: Liis Treimann
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles