Kurioosum Tallinnas: buss väljus tablool näidatud ajast tund aega varem (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaama sõidplaani ei saa alati usaldada.
Tallinna bussijaama sõidplaani ei saa alati usaldada. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Minskisse sõita soovinul tuli eelmisel pühapäeval kõvasti pingutada, et juba ärasõitvat bussi tänaval kinni pidada. Segaduse süüdlaseks peavad inimesed Tallinna bussijaama, mis omakorda kinnitab, et nemad pole süüdi.

«27. novembril saatsin sugulast VR Lines bussile, mis pidi sõitma Minskisse. Saabusime bussijaama piletil näidatud ajal ehk kell 20,» rääkis venekeelse Postimehe poole pöördunud Igor. Ta lisas, et sugulasel oli järgmiseks päevaks planeeritud Minskisse olulised asjaajamised, aga buss sõidab Valgevene pealinna kord nädalas.

Bussipiletil on väljumisajaks märgitud 20.00
Bussipiletil on väljumisajaks märgitud 20.00 Foto: Lugeja foto

Suur oli mehe üllatus, kui ta nägi, et Tallinna bussijaama ootesaali ekraanil on kirjas väljumisajana 21.00. «See info oli näha kõigil ekraanidel,» märkis mees. Tema otsustas selgitust küsida infolauast ja sealt öeldi neile, et buss väljub tõesti kell 21. «Meil vedas, et väljusime bussijaama peauksest,» tunnistab mees, sest ainult tänu sellele märkasid nad juba lahkuvat Minski bussi.

Bussijaama tabloo näitas väljumisajaks 21.00.
Bussijaama tabloo näitas väljumisajaks 21.00. Foto: Lugeja foto

Buss õnnestus kinni pidada ja bussijuht oli nõus ootama, kuna sugulane tõi lähedal asuvast autost oma asjad. Juhi sõnul sõidab buss juba enam kui kuu aega uue graafiku alusel. Pärast sugulase ärasõitu otsustas Igor nõuda selgitusi bussijaamast. «Sain infolauast teada, et bussiliini opereeriv Valgevene firma ja autobussijaam ei ole eriti kursis bussigraafikuga. Kaunis veider selgitus, kas pole? Nende loogika kohaselt võivad kõikide lennufirmade, v.a Nordica, väljumised Tallinna lennujaamast erineda lennuplaanist,» oli mees hämmingus.

Tgrupi teenuste juht Ingmar Roos süüdistab juhtunus firmat Vares Reisid. «Kõnealust väljumist teenindav ettevõte Vares Reisid OÜ ei olnud meid teavitanud sõiduplaani muudatusest, mille kohaselt Tallinna – Minski väljumine muudeti tund aega varasemaks,» ütles Roos. Ta lisas, et 29. novembril ei olnud Vares Reisid sidusettevõtte kuuluval veebilehel Alware.ee mingit infot selle kohta, et Tallinna – Minsk liini väljumisaeg oleks muudetud tund aega varasemaks.

Vares Reiside koduleht näitas 29.11, et bussi väljumisaeg on kell 21.
Vares Reiside koduleht näitas 29.11, et bussi väljumisaeg on kell 21. Foto: Lugeja foto

Roosi sõnul on nad Vares Reisidele esitanud järelepärimise koos palvega saata kehtiv sõiduplaan, kuid ei ole tänaseni ka seda saanud. «Ainus selgitus, mida oleme bussivedajalt saanud, on see, et tegemist oli ajutise muudatusega,» lisas Roos. Ta kinnitas, et nende firma saab sõitjatele edastada liine teenindavate vedajate edastatud infot. «Kahetsusväärsel kombel ei olnud Vares Reisid meid antud juhul sõiduplaani muudatusest teavitanud, mistõttu selline vahejuhtum ka aset leidis,» sõnas Roos.

Valgevene veebilehel on bussi väljumisaeg õige ehk 20.00.
Valgevene veebilehel on bussi väljumisaeg õige ehk 20.00. Foto: Lugeja foto

Alware Travelja Vares Reiside juht Svetlana Varese sõnul on see ajutine lahendus. «Me kasutame sellist graafikut vaid üks kuu. Tahan rõhutada, et piletil oli täpne aeg kirjas ja pileteid müües juhime sellele reisijate tähelepanu,» rääkis Vares. Kui aga keegi peaks selle segaduse tõttu bussist maha jääma, siis makstakse talle raha tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles