Turvavöö puudumine vihastas bussisõitja välja (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamikel bussidel on siiski turvavööd olemas.
Enamikel bussidel on siiski turvavööd olemas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne Elule kirjutas pahane bussireisija Ilona, kelle arvates teenindab Haapsalu-Pärnu bussiliini liialt väike buss, lisaks puuduvad bussil ka reisijate turvavööd.

«Kas tõesti on nii raske lasta Pärnu-Haapsalu liinile sõitma suurem buss, kuhu inimesed mahuksid peale ja millega oleks turvaline sõita ka?» uuris Lääne Elult bussireisija Ilona. Pahasele reisijale ei meeldi see, et buss sõidab Haapsalust Pärnusse kaks ja pool tundi ning ainuke turvavöö bussis on bussijuhil.

Lääne maavalitsuse ja M.K.Reis-X OÜ vaheline leping Lääne maakonna avalike bussiliinide teenindamiseks sõlmiti 2010. aastal ja kehtib kuni 2017. aasta lõpuni ja toona ei tuldud selle peale, et bussidelt turvavöid nõuda.

«Seetõttu ei ole vastavat tingimust lepingus kirjas ja meil puudub täna võimalus bussifirmalt nõuda, et nad ostaksid liini teenindamiseks uue bussi, milles on turvavööd,» selgitas Lääne maavalitsuse ühistranspordi vaneminspektor Külliki Kübar. Ta lisas, et samuti ei tule sellist kohustust seadusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles