DPD avas oma pakiautomaatide võrgustiku (3)

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DPD
DPD Foto: Liis Treimann

Alates detsembrist avas logistikafirma DPD Eesti oma pakiautomaatide võrgustiku, mis koosneb esialgu 19 pakiautomaadist, ja uuendas oma pakipoodide võrgustiku Pickup, mis koosneb ligi sajast teeninduspunktist.

Kõikidest Pickup punktidest saab pakke nii saata kui ka kätte saada ning nüüd on lisaks võimalik pakkide saatmine Pickup punktist Pickup punkti, ütles DPD Eesti AS e-kaubanduse ärisuuna juht Margot Posti pressiteate vahendusel. Samuti on võimalik kullerpakke ümber suunata Pickup võrgustikku, lisas ta.

DPD on paigutanud oma automaadid välitingimustesse suuremate linnade populaarsemate kaubanduskeskuste juurde, rääkis Posti. Konkurentidest eristab ettevõtte automaate suurem suurus ja soodsam hind, rääkis ta. Sõltuvalt piirkonnast teenindab DPD automaate kuni kolm korda päevas.

Tallinnas avas DPD 12 pakiautomaati, Tartus ja Pärnus kaks ning Narvas, Jõhvis ja Viljandis ühe automaadi.

Seoses pakiautomaatide avamisega on muutunud ka Pickup pakkide mõõdud ja mõõtmissüsteem, olles edaspidi sarnased üldtuntud pakiautomaatide mõõtmise süsteemile. Minimaalne paki suurus on A5 ümbrik.

Lisaks eelpool mainitud muudatustele on nüüdseks mõnevõrra muutunud ka paki kättesaamine Pickup võrgustikus – pakkide väljastamine toimub PIN-koodi alusel. Pakke hoiustatakse Pickup punktides seitse päeva ning paki liikumine on reaalajas jälgitav.

Senini tegutsesid Eestis pakiautomaatide turul Itella Smartpost ja Omniva. Lisaks plaanib turule siseneda Cleveron AS.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles