Tööinspektsioon suleb väikelinna büroo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsiooni bürood ei külastatud tihedalt.
Tööinspektsiooni bürood ei külastatud tihedalt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tööinspektsioon suleb Kilingi-Nõmmes nõustamisbüroo, kus viimane töösuhete õigusnõustamine toimub 21. detsembril.

Kilingi-Nõmme ja Vändra büroo avas tööinspektsioon omavalitsuselt üüritud toas Euroopa sotsiaalfondi toetusega 9. aprillil 2015 ehk alla kahe aasta tagasi, et tuua teenus maal töövõtjatele ja -andjatele lähemale, kirjutab BNS.

Vändra nõustamisbüroo jätkamise või sulgemise kohta langetab inspektsioon otsuse uue aasta esimeses kvartalis. «Büroode loomisel otsustati jälgida, kui aktiivselt seal kohapeal nõustamas käiakse. Samuti leiti, et büroodele tuleb anda käivitumiseks aega ja otsus teenuse jätkamise suhtes tehakse kahe aasta möödudes,» vahendas tööinspektsiooni selgitust meedianõunik Kristel Abel.

Abeli sõnade kohaselt ei kasutata nõustamisbüroosid tihedalt. Näiteks Kilingi-Nõmmes on avamise ajast nõustatud vaid 14 korda. Tagasisidest on selgunud, et inimesed eelistavad nõustamisel käia anonüümsuse säilitamiseks pigem suuremas keskuses kui oma kodukohas.

Tööinspektsioonigi külastatakse üha harvemini. Kohaletulekule eelistatakse juristi nõuandetelefoni või küsitakse abi meilitsi. «Telefoni ja e-kirja teel antavate konsultatsioonide arv tööinspektsiooni keskustes ja nõustamisbüroodes kasvab pidevalt,» kinnitas Abel.

Selle aasta 11 kuuga on tööinspektsiooni juristid vastanud 33 368 kõnele ja 5755 meilile.

Algaval aastal kavandab tööinspektsioon Pärnu maakonnas infopäeva, et anda ülevaade töökeskkonna olukorrast ja viimase aja kohtupraktikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles