Parvlaevade tasuta pileteid ei tule

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel 2016. aastal ristles parvlaev Harilaid asenduslaevana Eesti mandriühenduse veeteedel. Foto tehtud Virtsu sadamas.
Veel 2016. aastal ristles parvlaev Harilaid asenduslaevana Eesti mandriühenduse veeteedel. Foto tehtud Virtsu sadamas. Foto: Sander Ilvest

Uue valitsuse plaan kehtestada tasuta bussisõit maakonnaliinidel ei laiene siiski parvlaevadega sõidule, ehkki ka need on sisuliselt maakonnaliinid.

Tasuta maakonnasiseste bussiliinide kõrvale tasuta parvlaevaühendust või riigisisest rongi- ja lennuühendust ei tule, sest selleks pole riigieelarves raha, kirjutab ERR.

«Täna on laual maakonna bussiliinide täismahus doteerimine ehk siis liinide tasust vabaks muutmine ning meie eesmärk on muuta esmalt maakonnasisesed bussliinid tasust vabaks. Tänase seisuga ei ole riigieelarves vahendeid maakonnavaheliste liinide tasuta muutmiseks, sama seis on maakonnavahelise praamiliikuse korraldamisega,» põhjendas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Mihkel Loide. Ta lisas, et need suunad on õiged ning tuleb tulevikus kindlasti ära teha, kuid praegu veel selle jaoks raha ei ole.

Samas aga on piletiostu kontrollsüsteemis auk, mis võimaldab ebaausatel reisijatel tasuta sõita, loe selle kohta pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles