Kunstnikupalga saajad selgunud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kunstnike Liidu komisjon valis 41 taotleja seast järgmisteks kunstnikupalga saajateks Dénes Farkase, Kiwa (Jaanus Kivaste), Flo Kasearu ja Jaanus Samma.

Dénes Kalev Farkas (sündinud 1974 Budapestis) on Tallinnas elav ja töötav eesti-ungari postkontseptualistlik fotokunstnik. Ta püüab oma teostes taandada ümbritsevat sotsiaalset struktuuri, kasutades lakoonilist fotot ja pildiallkirja. 2013. aastal esindas Dénes Farkas Eestit Veneetsia kunstibiennaalil. Farkas soovib kunstnikupalga toel süvendatult jätkata senist praktikat ja leida koostöövõimalusi uute kuraatorite ja galeristidega.

Kiwa (Jaanus Kivaste, 1975) on eesti kunstnik, helilooja, kuraator ja literaat. Õppis Eesti Kunstiakadeemias skulptuuri ja Tartu Ülikoolis filosoofiat. Alates 1990. aastate algusest on ta tegutsenud eksperimentaalse interdistsiplinaarse kunstnikuna. Kiwa soovib kunstnikupalga toel keskenduda loomingus ruumi mõistele tänapäeval ja selle interdistsiplinaarsetele väljunditele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles