Minister Reinsalu: mõte pühapäevasest alkoholimüügikeelust oli vaid nali

Urmas Reinsalu
, justiitsminister (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Urmas Reinsalu.
Justiitsminister Urmas Reinsalu. Foto: Justiitsministeerium

Ettepanekuid on rahvatervise valdkonnas väga erinevaid.  Selge on see, et iga ettepaneku puhul tahan ma näha, et oleks põhjendatud, millised on selle mõjud. Siis on võimalik neid ka lõpuni kaaluda. N-ö kuiva pühapäeva ettepanekut ma tõsise ettepanekuna tõtt-öelda ei mäletagi kuskilt aruteludest.

Inimene, kes seda kabinetiistungil osundas, andis teadlikult edasi minu ettepaneku kuiva pühapäeva osas, aga jättis lisamata, et ma tegin selle ettepaneku puhul nalja. Kellegi tõsiseid ettepanekuid ma kuiva pühapäeva osas ei mäleta.

Minu idee nende groteskidega oli see, et me ei saa minna igasuguste keelamiste ja piirangutega peast segaseks. Terve mõistus peab säilima, vastasel juhul võib mõelda välja igasuguseid piiranguid ja keelde. Piirangu esitaja peab põhjendama, kuidas see aitab taotletavale eesmärgile kaasa, mitte vastupidi, et keegi paneb mingeid groteskseid piiranguid lauale ning teistel on tõendamise kohustus, kuidas need toimivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles