Lennuki tehnilised rikked tõid Transaviabaltikale ettekirjutuse

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transaviabaltika lennuk.
Transaviabaltika lennuk. Foto: Eero Vabamägi

Saare maavalitsus tegi lennufirmale Transaviabaltika ettekirjutuse, sest alates oktoobrist on Kuressaare ja Tallinna vahel lendava lennuki tehnilistel põhjustel hilinenud viis ning ära jäänud üks reis.

Saare maavalitsuse ja Transaviabaltika vahel sõlmitud lepingu järgi on kohustuste rikkumine lennuliinil vabandatav, kui selle on põhjustanud prognoosimatud või poole tegevusest olenematud asjaolud ehk vääramatu jõud, kirjutas Meie Maa.

«Tehnilisi rikkeid ei saa lugeda vääramatuks jõuks ja seega ei ole eespool toodud rikkumised vabandatavad,» leidis Saare maavalitsus.

Saare maasekretäri Jaan Leivategija sõnul piirdus maavalitsus seekord Transaviabaltikale ettekirjutusega hoidumaks edaspidisestest lennugraafiku rikkumistest ning sanktsiooni trahvi näol lennufirma suhtes rakendama ei hakatud. 

«Üldiselt on nad üsna korralikult lennanud, kuigi mõnel korral on esinenud tehnilisi rikkeid. Praegu piirdusime ettekirjutusega, et nad hoiaksid oma lennuki korras. Kui see ei mõju, on alati võimalik sanktsioone rakendada,» ütles Leivategija Transaviabaltika kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles