Teede talihooldus muudab inimesed kärsituks

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetõrje.
Lumetõrje. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavune november tõi teehooldajatele kõvasti tööd. Kuigi talihoole on äärmiselt oluline ja vajalik, kipuvad inimesed unustama, et nii lume- kui ka libedusetõrjes kehtivad kindlad ajavahemikud ja reeglid.

Korrashoid jaguneb seisunditasemete järgi, mis määratakse vastavalt liiklusintensiivsusele, kirjutasid Raplamaa Sõnumid. Kõige kõrgem seisund on 3+, sellest üks madalam 3 ja siis 2 ning 1. Kõrgeima seisunditasandi puhul on libedusetõrje aeg kaks tundi, tase madalamal neli tundi, kusjuures tase 3+ kehtib kella viiest hommikul üheteistkümneni õhtul ning tase 3 kuuest hommikul kümneni õhtul.

Warren Safety järelevalve insener Peeter Proses ütles, et see on koht, millest inimesed aru ei taha saada. Kui teel on kehtestatud teatud seisunditasand, siis kehtib see ka teatud kellaajal. Väljaspool seda aega ehk öösel on teel üks tase madalam seisunditasand, sest langeb intensiivsus ja langevad nõuded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles