Toidupanga kogumispäevadel koguti üle 43 000 kilo toitu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank.
Toidupank. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Toidupanga kogumispäevadel 10. ja 11. detsembril annetasid poekülastajad 14 toidupangale 43 572,3 kilo toidukaupa.

Kogutud toidukaupa kasutatakse nii jõulukuiste toiduabipakkide komplekteerimisel kui uue aasta alguses toimetulekuraskustes peredele jagatava regulaarse toiduabi koostises. Toidupanga juhi Piet Boerefijni sõnul saab inimeste annetatud toidukaubaga taas aidata suurt hulka abivajajaid.

Linnadest annetati kõige suurem kogus toidukaupa taas Tallinna kauplustes: 12 osalenud kaupluse peale kokku 19 549 kilo toidukaupa. Tartus annetati kokku 5323,2 kilo ning Pärnus 3832 kilo toitu. Ülejäänud toidupankades jäid annetatud toidu kogused võrreldes kolme suuremaga tagasihoidlikumaks, kuid kokkuvõttes on annetatud toidukauba kogus samal tasemel, mis eelmisel aastal.

Vabatahtlikuna osales ettevõtmises umbes 900 inimest 45 poes, neist pooled Tallinna ja Harjumaal. Toidukogumispäevade projektijuht Kerttu Olõkainen avaldab tänu kõikidele osapooltele, tänu kellele toidukogumispäevad toimuda said. «Toidupank tänab kõiki vabatahtlikke toidukauplustes ja toidupankade ladudes nende olulise panuse eest toidukogumispäevadel ja kõiki neid inimesi, kes annetasid meile toidukaupa. Suur tänu samuti osalenud kauplustele, et nad meid vastu võtsid, ning meie partnerorganisatsioonidele ja erinevatele ettevõtetele, kust tulid inimesed toidupoodidesse vabatahtlikuks tervete meeskondadega,» ütles Olõkainen.

Eesti Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi ja Swedbanki poolt selleks, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Toidupangad võtavad kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaega ületavaid ja/või defektsed tooteid, komplekteerivad vabatahtlike abiga toiduabikastid ja jagavad need laiali puudustkannatavatele peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ning jagades toitu neile, kel on sellest puudus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles