Soomes saadetakse jõulude eel liinile superrong

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rovaniemi rong on jõulude ajal välja müüdud.
Rovaniemi rong on jõulude ajal välja müüdud. Foto: Scandic Classic

Jõulude ajal on rongireisijad rohkem ja mõned väljumised on juba välja müüdud. Soome riiklik rongifirma VR saadab just nüüd teele suurima rongi, mida põhjanaabrid eales on näinud.

Superrong mahutab korraga 1500 reisijat ja peaks leevendama pühadeaegset suurt koormust, kirjutab Yle. Kõige rohkem reisijaid on 22. ja 23. detsembril, kui soomlased sõidavad sugulaste juurde ning riigi põhja suusatama.

VR esindaja Henna Nordbergi sõnul on Lapimaale sõitvad öörongid juba välja müüdud, kui teistes rongides on veel üksikuid vabu kohti. 23. detsembril kell 15:27 saadab VR Helsingi-Rovaniemi liinile superrongi. Rong koosneb viieteistkümnest kahekorruselisest vagunist ja on 400 meetrit pikk. 70 protsenti selle rongi piletitest on juba välja müüdud.

Kuigi öörongidel no rohkem vaguneid, ei ole need kahekordsed ja seetõttu mahutavad need vähem reisijaid, kui 1500 inimest vedav superrong.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles