Tasub teada: mis juhtub, kui tankimise ajal kütusehind muutub? (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui tankimise ajal kütusehind hinnapostil kallineb, ei tasu paanikasse sattuda, sest makseautomaati on siiski fikseeritud varasem hind.

Alexela kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste nentis, et kuna kütusehindu muudetakse mitu korda päevas, siis kütusehinna tõusul muutub esmalt hind hinnapostil ja infosüsteemides ning alles seejärel muutub hind makseautomaadis.

«Ehk kui olete parasjagu püstoli paaki sisestanud ning hind postil tõusis, siis kütuse hind on siiski veel jätkuvalt endine. Samas kui kütus soodsamaks läheb, on muutus vastupidine, ehk esmalt muutub hind makseautomaadis ja nii on kütus kliendile koheselt soodsam,» kinnitas Kaareste.

Neste turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste lisas samuti, et Neste iseteenindustanklates ei saa juhtuda olukorda, kus tankimise hetkel muutuv kütuse hind võiks muuta lõpphinna erinevaks sellest, millega tankimist alustati. Hind fikseerub tema sõnul hetkest, kui klient sisestatab maksevahendi (sularaha või pangakaardi) ning kütusehinna muutus tankimise ajal ei muuda enam lõpphinda.

«Pangakaardiga tankimisel broneerib pank enne tankimist maksimaalselt kuni 150 eurot, mis vabastatakse pärast tankimist. Broneering vabastatakse tavaliselt umbes 15 minuti möödudes, aga see võib toimuda ka kiiremini,» kirjeldas Sülluste.

Ta lisas, et broneeringu tegemine on vajalik, kuna enne tankimist pole teada, mitu liitrit klient tangib. Info broneeringu teostamise kohta on välja toodud ka igas Neste tanklas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles