Eesti poeketid lastesõbralikkuse nimel ei pinguta (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokärud sobivad väikelastele.
Autokärud sobivad väikelastele. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Enamik Eestis tegutsevaid supermarketeid ei tee lastega perede jaoks lisapingutusi, olgu selleks siis laiemad parkimiskohad või spetsiaalsed kassad.

«Coopi kauplustest on näiteks Maksimarketites autodega ostukärud, samuti väiksemat mõõtu lastele mõeldud ostukärud,» ütles poeketi pressiesindaja Martin Miido. Tema sõnul meeldib lastega peredele ka nutikassade lahendus. «Pultidega süsteem pakub lastele tegevust kogu poeskäigu ajaks kaupa skaneerides ning iseteeninduskassad pakuvad lastele võimalust ise kassapidajat mängida,» lisas Miido.

«Oleme ka aastaid tagasi katsetanud nii kiir- kui perekassasid, kuid need lahendused ei õigustanud ennast, kuna tekitasid pigem arusaamatusi klientide vahel ning ei täitnud oma eesmärki,» ütles Rimi sisekommunikatsiooni spetsialist Monika Kaljusaar.

Rimi panustab pigem iseteeninduskassade lahendusse, kuhu mahuks ka suurema ostukäru või lapsevankriga pered ostlema. Suuremates Rimi kauplustes on ka spetsiaalsed ostukärud lastega peredele ning mõnes suuremas kaupluses on ka pisike ala lastele, kus saab näiteks Lego klotse kokku panna, kuni lapsevanemad vajalikud ostud sooritavad.

Comarketites ja  Delice'i toidupoodides on lastesõbralike lahendustena kasutusel autokärud, mõnes Comarketi kaupluses on lastele mõeldud väikesed ostukärud.

Ka Selveris on ainsate lastesõbralike lahendustena praegu kasutusel autokärud, väiksed ostukorvid ning ostukärud koos turvatooliga. «Kõik eelnevad lahendused on osutunud väga populaarseks, seega pole me neist loobuma pidanud, vaid pigem oleme hakanud uute lahenduste peale mõtlema,» ütles poe pressiesindaja Karl-Villiam Vaserik.

Prisma Peremarketi regioonijuhi Maarja Jüriöö sõnul on nende pood viimasel ajal pööranud tähelepanu sellele, kuidas muuta poeskäimine lihtsamaks lastega peredele. «Paljude Prismade juures on tänaseks tavapärasest laiemad ning tähistatud parkimiskohad lastega külastajatele, et lapsed ja turvahällid kenasti autouksest välja mahuksid ja poeuksele mõnusalt lähedal asuksid,» tõi ta näite.

Samuti hakkas pood pakkuma lastele tasuta puuvilju ning tehti eraldi lastekassad, kus laps treppi kasutades aidata emal-isal kaupa lindile tõsta ja hiljem ostusid kotti laduda. Jüriöö sõnul sobivad nende poodide laiad riiulivahed liikumiseks vankriga külastajatel. Samuti on Prismades kaksikutele mõeldud ostukärusid ja näiteks autokärusid, kuhu mahub istuma mitu last. Annelinna ja Narva Prismade juures ka tasuta laste mängualad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles