Coca-Cola hinnangul pole Norra mõrvajuhtumi lahendamine nende ülesanne

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Company seisukoha järgi ei saa nad aidata kaasa norralanna mõrvajuhtumi lahendamisele. Pildil Coca-Cola joogid kaupluse riiulil.
Coca-Cola Company seisukoha järgi ei saa nad aidata kaasa norralanna mõrvajuhtumi lahendamisele. Pildil Coca-Cola joogid kaupluse riiulil. Foto: Yves Herman/Õhtuleht

Norralased loodavad Coca-Cola toodete boikoteerimisega anda hoogu kolm aastat tagasi toimunud mõrvajuhtumi lahendamisele. Joogitootja kommentaari järgi pole kuritegude lahendamisega tegelemine nende ülesanne.

Eile kirjutas Norra meedia sellest, kuidas vähemalt 30 000 inimest on Facebooki kaudu liitunud boikotiga Coca-Cola vastu. Sellise aktsiooniga loodavad norralased sundida suurfirmat katkestama koostöö Lähis-Ida ärimehega, kelle poega kahtlustatakse 23-aastase Martine Vik Magnusseni vägistamises ja tapmises. Kuritöö toimus 2008. aastal Londonis.

Eestis Coca-Cola avalike suhetega tegelev Annikky Lamp täpsustas pärast oma Norra ja Euroopa kolleegide konsulteerimist, et eilse seisuga oli kampaaniaga ühinenud 28 000 inimest. Samas oli 50 000 inimest otsustanud kutsele eitavalt vastata.

Lamp edastas ka joogitootja ametliku kommentaari, mille järgi pole kuritöö lahendamine nende ülesanne.

«Me oleme juhtunust teadlikud ning tunneme ohvri perele ja sõpradele siiralt kaasa. Juhtumi prioritiseerimine, uurimine ja lahendamine on rahvusvaheliste ja kohalike politseiinstitutsioonide ülesanne,» on suurfirma praegune seisukoht.

Samuti ei ole kahtlusalune Coca-Cola kommentaari järgi nende ettevõtte ega villijatega kuidagi seotud. «Tal ei ole meiega mitte mingisugust otsest sidet,» vahendas Lamp firma avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles