Uuest aastast hakkab Päästeamet ehitusteatisi ja -taotlusi vaid veebis menetlema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal enam Päästeametile ehitusteatisi- ja taotlusi esitada ei saa.
Tuleval aastal enam Päästeametile ehitusteatisi- ja taotlusi esitada ei saa. Foto: SCANPIX

Päästeamet hakkab 1. jaanuarist menetlema vaid läbi digitaalse ehitusregistri (EHR) saadetud teatisi ja taotlusi.

Omavalitsusjuhtidele ja ehitusvaldkonna ametnikele saadetud kirjas teatab amet, et kui seni on päästeasutused võtnud vastu ja menetlenud ka paberkandjal esitatud teatisi ja taotlusi, ei näe sellist võimalust kehtivad õigusaktid tegelikult juba aprilli algusest ette.

«Vastavalt ehitusseadustiku ja planeerimisseaduse rakendamise seadusele kohaldatakse alates 2016. aasta 1. aprillist seaduse sätteid pädevale asutusele dokumentide elektrooniliselt EHR-i kaudu esitamisele, lubade menetlemisele EHR-is ja lubade väljastamisele EHR-i,» seisab kirjas.

«Vaatamata eelnimetatud asjaolule, on päästeasustused siiani võtnud vastu ja menetlenud teatisi ja taotlusi, mis on esitatud paberkandjal. Samuti on menetletud neid teatisi ja taotlusi, mis on esitatud küll EHR-i kaudu, kuid muud vajalikud dokumendid on esitatud paberkandjal,» seisab ameti kirjas.

Hetkel saabub päästeameti teatel päästekeskustele elektroonselt läbi digitaalse ehitusregistri umbes 80 protsenti kõikidest teatistest ja taotlustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles