650 000 ID-kaarti vajavad tuleval aastal uuendamist (2)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ID-kaart
Eesti ID-kaart Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigi infosüsteemi amet (RIA) suurendab jaanuari esimesest nädalast kauguuendatavate ID-kaartide hulka 650 000 võrra ning soovitab tarkvara uuendused ära teha 2017. aasta esimeses pooles.

RIA teatel kasvab uuendamist vajavate kaartide arv ühe miljonini ning lähima poole aasta jooksul saavad ID-kaartide tarkvara uuendada 650 000 inimest.

Sedavõrd suured numbrid tulevad asjaolust, et paljudel inimestel on mitu identiteedikandjat – ID-kaarti kantakse kaasas ja kasutatakse eraeluliste asjade ajamiseks, digi-ID on sageli kasutusel asutustes ja firmades digitaalse töövoo tagamiseks.

Oma kaardi uuendamiseks tuleb ID lehelt laadida arvutisse uusim ID-tarkvara ning jälgida selle antavaid juhiseid. Kaarti uuendatakse, et paigaldada sellele tugevamal krüptograafial põhinev sisu.

Kui tarkvara uuendamisvõimalust ei paku, siis pole konkreetse kaardi uuendamise aeg veel käes või ei vaja kaart uuendamist.

Kui uuendamine ebaõnnestub, siis tuleb kaardiga pöörduda Politsei- ja Piirivalveameti teeninduspunkti. Kui ka seal uuendamine ebaõnnestub, siis asendatakse kaart uuega.

Kauguuendamine algas 2016. aasta märtsis ning aasta lõpuks uuendas oma ID-kaarti 70 000 inimest. RIA soovitab kaarti uuendada 2017. aasta esimesel poolaastal.

Teisel poolaastal kaob enne 2014. aastat välja antud kaartide kauguuendamisvõimalus, kuna alates juulist kaartidele paigaldatav tarkvara ei mahu enam vanematele kaartidele.

Loe lähemalt RIA blogist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles