Lätis õllerallil käijad jäävad lisateenistusest ilma (19)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätist odava napsu toomist ei piirata ei saa, kuid tühjaks joodud taarat Eesti taarautomaadid enam vastu ei võta.
Lätist odava napsu toomist ei piirata ei saa, kuid tühjaks joodud taarat Eesti taarautomaadid enam vastu ei võta. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Kui seni sai Eestis tagastada ka Lätist ostetud õllepurke ja pudeleid, siis alates uuest aastast seda võimalust enam ei ole.

Tulenevalt Eesti ja Läti alkoholiaktsiisimäärade erinevusest ja sellest tingitud jõulisest piirikaubanduse hoogustumisest, muutis Eesti Pandipakend alanud aasta algusest siiani kehtinud reegleid, kirjutab ERR uudised.

Nii saavad  Eesti pandimärgistusega alkoholi sisaldavad joogid unikaalse ribakoodi, millega annavad tootjad garantii, et selliselt märgistatud alkoholi Eestist välja ei müüda.

Sellise otsuse tingis viimasel ajal hoogustunud alkoholi sissevedu Lätist, ütleb keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek. Suvine poolaasta statistika näitas, et Läti-suunalise piirikaubanduse maht ulatus ainuüksi pandiga alkohoolsete toodete puhul pea 30 miljoni ühikuni.

Tootjates tekitab Pandipakendi otsus üksajagu pahameelt, sest kui tootjal oli seni valida, kas müüb laost Eestisse, Lätti või Soome, siis nüüd tuleb teha kõigile toodetele eri märgistus.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles