Algas konkurss Eesti parima toiduaine valimiseks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: Toomas Huik

Eesti Toiduainetööstuse Liit kuulutas juba 17. korda välja uudistoodete konkursi «Eesti Parim Toiduaine 2011», kuhu saab 7. märtsini esitada möödunud aastal turule tulnud uusi toiduaineid.


Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul pakub Eesti parima toiduaine konkurss igal aastal põnevust. «Sellega võtame kokku aasta vältel toidutootjate poolt tehtud arendustöö ja igal aastal peame rõõmuga tõdema, et meie tööstusharu on vägagi innovatiivne ja dünaamiline,» hindas ta.

Möödunud aastal oli osalevaid tooteid konkursil 95, tublilt esinesid ka väiketootjad piirkondlikel konkurssidel. Potisepp ütles, et loodab ka sel aastal suurepärast uudistoodete saaki.

Konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ja kaupmeestele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Seeläbi jõuavad turule kaubad, mis on kvaliteetsed ja konkurentsivõimelised nii meil kui mujal ning mis aitavad kaasa tasakaalustatud toitumisharjumuste kujunemisele.

Toiduliit korraldab konkursi koostöös Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudiga. Suure panuse annab hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad teadusasutuste, ministeeriumite, järelevalveasutuste, kaubanduse, toitlustusasutuste jt valdkondade esindajad, kes on enne hindamisele asumist läbinud vastava koolituse.

Konkursi esimeses etapis hinnatakse väiketootjate uudistooteid regiooniti. Hindamine leiab aset 10.märtsil Tartu kutsehariduskeskuses. Tootegruppide võitjaid asub komisjon välja selgitama 22.-24. märtsil toimuvatel degusteerimistel.

Konkursi lõpus antakse välja 4 kuldmärki, mille saavad Eesti parim toiduaine, parim toit tervisele, parim mittealkohoolne jook ja parim alkohoolne jook. Alagruppide võitjatele antakse hõbemärgid.

Eraldi toimub regionaalne tootekonkurss Eesti parimale toiduainele piirkonna väikeettevõttelt Lääne-Eestis, Lõuna-Eestis ja Ida-Eestis.

Tootegruppide võitjate seast valitakse üldvõitja 5. aprillil ning «Eesti Parim Toiduaine 2011» tehakse avalikkusele teatavaks aprilli lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles