Google Maps võib hakata vabu parkimiskohti näitama

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/Walter J. Pilsak

Google Maps testib uut lahendust, mis hakkaks selle kasutajatele näitama lähedalasuvate vabade parkimiskohtade olemasolu.

Parkimiskohtade saadavust hakkab näitama väike P-tähega ikoon marsruudi kestvuse ja muu info kõrval, kirjutab AndroidPolice.

Rakenduses katsetatakse kolme parkimiskohtade saadavuse näitajat – easy, medium ja limited. Näiteks kui parkimiskohtade arv on limiteeritud, muutub ikoon punaseks. Kui sihtkohta sõitma hakata, saab ka jooksvalt jälgida, milline on olukord parkimiskohtadega terve marsruudi jooksul.

Näide Google Mapsi parkimiskohtade näitajast.
Näide Google Mapsi parkimiskohtade näitajast. Foto: Kuvatõmmis/AndroidPolice

Tõenäoliselt hakkaks rakendus töötama sarnaselt nagu reaalajas liiklusinfo kuvamine. Seega ei pruugi ka alati olla Google Mapsi hinnang parkimiskohtade kättesaadavusele sajaprotsendiliselt täpne, kuid ilmselt on sagedasele autojuhile sellest siiski abi.

Veel ei ole teada, millal rakendust on võimalik ka suuremal rahvahulgal kasutada ning millistes riikides see kättesaadav oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles