Telerivaataja kurdab: miks näitavad telekanalid kogu aeg samu saateid? (1)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia/Valery Vvoennyy

Telerivaatajas tekitas nördimust TV3 ja Kanal2 saadete ja filmide pidev kordumine, mistõttu polekski telekas justkui midagi uut vaadata.

«Miks Kanal2 ja TV3 näitavad samu filme ja sarju ainult mõne nädalase vahega? Kas kanalitel on raha ja mõistus otsa lõppenud?» küsis toimetuse poole pöördunud lugeja.

Kanal2 turundusjuht Pille-Mai Helemäe nentis, et filmide ja saadete kordused on teleprogrammi lahutamatu osa, milles pole midagi tavapäratut ja mida praktiseeritakse kõikjal.

Osade saadete/sarjade/filmide puhul on need tema sõnul seotud lepingutest tulenevate õigustega, sealhulgas kuna ja kui palju midagi saab ja võib kordusena näidata. Samuti antakse korduste näol võimalus ka nendele vaatajatele, kel esimesel korral jäi saade/sari/film nägemata.

«Mis puutub teatud saadete uuesti ekraanile toomisesse, siis igal saatel on oma lugu. Näiteks «Tantsud tähtedega» viimase hooaja näitamisega tähistame tantsusaate juubelit ja pakume kaasaelamisrõõmu neilegi, kel viis aastat tagasi saade nägemata jäi,» lisas ta.

Ka TV3 avalike suhete juht Kertu Jukkum märkis, et tegu on maailmas levinud praktikaga.

«TV3 programm ei ole selles osas erand ja oleme aastaid näiteks õhtuseid saateid korranud järgmisel päeval, et ka neil, kel õhtusest teleprogrammist osa saada ei õnnestunud, võiksid seda teha päevasel ajal,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles