Tootedisaini konkurss ootab nutikaid lahendusi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta võidutöö.
Eelmise aasta võidutöö. Foto: Electrolux

Electrolux ja Eesti Kunstiakadeemia ootavad Eestis toimuvale DesignLab konkursile nutikate kaasaskantavate kodumasinate lahendusi nii toootedisaini tudengitelt kui vilistlastelt.


Electroluxi disainikonkursi DesignLab 2011 teemaks on intelligentne mobiilsus.

Eelmisel aastal osutus sama konkursi võitjaks Kunstiakadeemia tudeng Lauri Hirvesaar oma Electroluxi lumehelbekesega. Teise kohta pälvis Kuido Kasak juhtmeta potiga ning kolmandaks jäi Annika Kaldoja ja tema Droplet – isiklik tervise kontrollija.

EKA Tootedisaini osakonna juhataja ja Eesti DesignLab konkursi žürii esimees Heiki Zoova sõnas, et arvestades mulluse kohaliku konkursi tulemusi on Eesti tootedisaini tudengitel reaalsed šansid jõuda rahvusvahelise DesignLab 2011 konkursi finaali.

«Rahvusvaheline võistlus DesignLab on rohkem kui kodutehnika trendide loomine – tegu on suurel määral ülemaailmse tootedisaini tulevikuindikatsiooniga. Konkursi osavõtjad on parematest paremad algajad, kes juba lähitulevikus hakkavad otsustama tootedisaini saatuse üle,» ütles Zoova.

Electrolux kutsub tootedisaini tudengeid ja hiljutisi vilistlasi üle maailma võistlema DesignLab 2011 konkursil, mis tänavu keskendub kodumasinate intelligentsele mobiilsusele ehk uut tüüpi kaasaskantavate koduseadmete loomisele. Konkursile on oodatud nutikad lahendused, mis võimaldavad valmistada toitu, koristada ja nõusid pesta nii kodus kui väljas.

«Konkurss toimub juba üheksandat aastat ja annab noortele disaineritele võimalust panna ennast proovile ning saada ülevaadet rahvusvahelise tootedisaini maailmast,» ütles Electroluxi globaalse disaini asepresident Henrik Otto.

«Tänavu otsime inspireerivaid disainiideid nutikate ja kasutajasõbralike tehnoloogiliste lahendustega. Ülesanne näeb ette kaasaskantavate masinate loomist, mis oleksid loomingulised, paindlikud ja säästaksid kasutajate aega,» lisas ta.

Osavõtjatelt oodatakse ka Electroluxi kuvandiga arvestamist: konkursiideed peavad peegeldama Skandinaavia disaini väärtusi, olema esteetilised, praktilised ja keskkonnasõbralikud.

Rahvusvahelise Electrolux DesignLab 2011 konkursi finaal toimub sügisel. Võitja saab kuueks kuuks praktikale Electroluxi globaalse disaini osakonda ja 5000 euro suuruse rahalise auhinna. Teine koht pälvib 3000 euro ja kolmas koht 2000 euro suuruse rahapreemia.

Electoluxi DesignLab annab noortele andekatele disaineritele võimaluse oma töid maailmale näidata. Tänu võistlusele on paljud osalejad saanud endale ihaldatud töökohti ja neile on pakutud erinevaid ärivõimalusi. Näiteks Electolux on palganud 3 finalisti, teised on leidnud endale ise töökohaks mainekaid disainiärisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles