Pea meeles: sõidukiga läbi jää vajumisel pole kindlustusest tolku

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemaal Rohukülas lõppes merejää paksuse katsetamine noormehele õnnetult, kui tema auto merepõhja vajus.
Läänemaal Rohukülas lõppes merejää paksuse katsetamine noormehele õnnetult, kui tema auto merepõhja vajus. Foto: Eduard Laur

If Kindlustus paneb inimestele südamele, et autoga veekogu jääl sõitmine väljaspool ametlikult avatud jääteed toimub juhi enda vastutusel ning kaskokindlustus õnnetuse korral ei aita. Samuti ei kehti kaskokindlustus põllule rajatud lumerajal.

Viimastel päevadel on meedias näidatud palju fotosid olukordadest, kus inimesed on väljaspool ametlikult avatud jääteed oma sõidukiga läbi jää vajunud. Eesti kindlustusseltsid teadaolevalt selliseid kahjusid kaskokindlustuse alt ei hüvita.

Eesti Kindlutusseltside Liidu juhatuse esimehe Mart Jesse sõnul on kindlustus ette nähtud ootamatute ja ettenägematute kahjujuhtumite jaoks ning arvesse võttes kindlustusatud objekti tavapärast kasutamist. «Autoga jäätunud veelkogul sõites, välja arvatud ametlikul jääteel, ei ole autoga läbi jää vajumine kindlasti ootamatu ja ettenägematu,» sõnas Jesse. «Vastupidi, olukorras kus riigi poolt kutsutakse pidevalt kodanikke äärmisele ettevaatlikkusele jää peale minnes, ei ole kümneid kordi rohkem kaaluva autoga jää peale minemine just ülemäära tark tegu ning sellega kaasnevad ohud ja negatiivsed tagajärjed on selgelt ette nähtavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles